Избори 2014: Парламентарна #дебатамк

#дебатамк прв дел #дебатамк втор дел
Учесници
sdsm dpa dui vmro
ПОТВРДЕНО

Учесници: Марјанчо Николов и Рената Треневска Дескоска

ПОТВРДЕНО

Учесници: Орхан Ибраими и Беким Фазлиу

ПОТВРДЕНО

Учесници: Фатмир Бесими и Ермира Мехмети


СЕ ЧЕКА ОДГОВОР

Испрати порака до СДСМ


Испрати порака до ДПА


Испрати порака до ДУИ


Испрати порака до ВМРО-ДПМНЕДА ЈА ГЛЕДАМЕ #ДЕБАТАМК ЗАЕДНО!

Друштвено гледање и коментирање на парламентарната дебата, во 13 градови во државата:

 • Скопје: ГЕМ Клуб (Менада, Стара Чаршија)
 • Тетово: Скај бар ИЛИРИЈА
 • Дебар: Кафе бар ГРАМОС
 • Кичево: Центар за развој на заедницата (ЦРЗ)
 • Струга: Мезе бар КИНГСТОН
 • Битола: Младински културен центар (МКЦ)
 • Ресен: Кафе бар ПОРТА
 • Велес: Кафе ЧАО (спроти гимназијата Кочо Рацин)
 • Кратово: Пиза бар КУЛА
 • Неготино: Кафе бар СТЕФАНИ (Стара Чаршија)
 • Струмица: Кафетерија QUE PASA
 • Штип: СИТИ кафе
 • Куманово: Bar Cube

Го нема твоето место на живеење? Организирај и ти заедничко гледање на #дебатамк! Извести не да ја додадеме локацијата и местото.

Агенда на настанот:

 • 20:20 – 21:00 – Следење парламентарна дебата за екомомија, образование и здравство
 • 21:15 – 22:00 – Следење парламентарна дебата за улогата на Собранието, меѓународни односи, човекови права, односи меѓу заедниците, животна средина
 • 22:00 – 23:00 – Дискусија за аргументациите, пораките, побивањата и презентациските вештини на кандидатите за пратеници